Mayalı Armutlu Tartoletler

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Armut dolgulu, kremalı mayalı tartoletler.

12 adet

pratik 30 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Armutlu Tartoletler

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Baharatlı Esmer Şeker
2 yumurta
1,5 çay bardağı ılık süt
50 g oda sıcaklığında tereyağı

Dolgu:

3 adet armut
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Krema:

1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
toz tarçın

Kalıp:

12'li muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un, maya, toz şeker ve 1 tatlı kaşığı baharatlı esmer şekeri bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve eliniz ile bastırarak tezgaha yayın. Ortasına tereyağını koyun ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru kaba geri alın, üzerini kapatın ve 35-40 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyun, küp şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, poşette kalan baharatlı esmer şekeri ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Muffin kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane veya eliniz ile 10 cm çapında açın. Muffin kalıbının bölmelerine, içini kaplayıp kenarlarından hafif dışa taşırarak yerleştirin. Armutlu karışımı hamurların üzerine paylaştırın. Hamurun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis

Krema ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup armutların üzerine sıkın. Tarçın serpin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.