Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mayalı Halkalar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok pratik tatlı mayalı kurabiye tarifi. Bu halkalar buram buram vanilya kokuyor..

24 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Halkalar

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
50 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı krema

Üzeri için:

3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Şekerli vanilin, toz şeker, eritilmiş margarin, süt ve kremayı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini 25 cm boyutunda rulo şeklinde uzatın. Bu ruloların iki ucunu yarım daire şeklinde içeriye doğru kıvırın, birbirine burgu yapın ve ters köşelerde birleştirin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerlerine fırça yardımı ile süt sürün ve toz şeker serpin. 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.