Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mayalı Torpiller

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı hamur ile hazırlanan labne peynirli torpiller.

5 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Torpiller

Hamur:

2 ½ - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 ½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
50 g eritilmiş tereyağı
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam

İç malzeme:

500 g labne peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
½ demet ince doğranmış dereotu
2 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 tutam tuz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Kalıpların hazırlanışı:

Kalıpların hazırlanışı:

Kartondan 16x16 cm boyutlarında 5 adet kare kesin. Bu kartonları huni şekline getirin, birleşme yerlerini zımbalayıp uç kısımlarına bant yapıştırın. Hunilerin geniş ağız kısımlarındaki fazlalık üçgen bölümleri kesip düz hale getirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kaplayın.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hunilerin dış yüzeyini margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru 1,5 cm genişliğinde şertler şeklinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları ince uçtan başlayarak ve hafif üst üste gelecek şekilde sararak huniyi kaplayın. Bir sonraki şeride geçerken iki ucu hafifçe bastırarak 2 şeridi birbirine yapıştırın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp keserek hunilerin tamamını kaplayın. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Torpilleri yavaşça kalıplarından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis:

Labne peynirini derin bir kaseye alın ve çatal ile karıştırın. Üzerine kurutulmuş domates, dereotu, yeşilbiber ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. İç malzemeyi tatlı kaşığı yardımı ile torpillerin içine doldurun ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Mayalı Torpiller

Porsiyon / Servis 100 g / ml