Flag

Mayalı Üzümlü Rulo

Yaklaşık 15 dilim
Orta
130 dk.
Yaş maya ile hazırlanan fındıklı kuru üzümlü rulo.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
20 gyaş maya
0,5 çay bardağıılık süt
4,5 - 5 su bardağıun
1,5 su bardağıılık süt
100 geritilmiş margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta akı
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Dolgu
2 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
1,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt
2 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Yaş mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz maya, süt, eritilmiş margarin, toz şeker, şekerli vaniln ve yumurta akını ekleyin. İyice yoğrup üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve iyice yoğurun. Beyaz hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 45x50 cm boyutlarında açın. Kakaolu hamuru da aynı boyutlarda açın ve beyaz hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı sütü sürüp kuru üzüm ve fındık kırığını serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2,5-3 cm genişliğindeki dilimlere kesin. Fırın tepsisine dilimleri yatırarak sıralayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün ve fındık kırığı serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.