Flag

Mereng Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Zor
150 dk.
Farklı pasta tarifi isteyenler buraya! Ahududulu Mereng Pasta tarifini sizin için hazırladık.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 16 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
100 gmargarin veya tereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 çay bardağıdondurulmuş ahududu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
Kaplama
2yumurta akı
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığılimon suyu
Süslemek için
0,5 su bardağıdondurulmuş ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, tuz ve margarini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak püre haline gelinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye alın. Hazırladığınız ahududulu karışımın yarısını üzerine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı puding yayın ve ikinci kat keki koyun. Kalan ahududulu karışımı ve 2 yemek kaşığı puding yayın. Son kat keki kapatın. Kalan puding ile keki kaplayın ve buzdolabına alın.

5

Merengin hazırlanışı ve servis

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını cam veya metal kapta mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Tamamını ekledikten sonra 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız merengi düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Kekin üzerini tamamen kaplayacak şekilde sıkın. Pişirme kağıdı ile fırın tepsisine alın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengin yüzeyi hafif kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pastayı servis tabağına alın ve buzdolabında 20 dakika daha bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.