Flag

Meyveli Adet Pastalar

10 - 12 adet
Orta
40 dk.
Pandispanya üzerinde çilekli puding, krem şanti ve renkli meyve süslemeleri.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
100 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Puding için
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
mevsim meyveleri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını üç seferde ilave edin. Limon aromasını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika


35x45 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve bu şekilde soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra üzerini temiz bir bez ile kapatın.

3

Pudingin hazırlanışı

Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve süsleme

Soğuyan pandispanyayı 8 cm çapında kalıp ile keserek yuvarlak pandispanyalar elde edin ve servis tabağına sıralayın. 

Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ekleyin ve yaklaşık 2 dakika daha çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pandispanyaların üzerini kaplayacak şekilde küçük toplar halinde sıkın. Üzerlerini farklı meyveler ile süsleyerek servis yapın.