Flag

Meyveli Bezeli Pasta

Yaklaşık 6 dilim
Zor
350 dk.
Puding dolgulu meyveli, bezeli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Kek
1 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 - 1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Beze
2yumurta akı
1 tutamtuz
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
4 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
0,5 çay bardağıyaban mersini (blueberry)
0,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
Islatmak için
1 su bardağıvişne suyu
Kaplama
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
yaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C


Yumurta akı ve tuzu cam veya çelik bir çırpma kabına alın, mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırın, çırptığınız yumurta aklarına 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına düz uç takın. Daha sonra böğürtlen sos poşetini açın, hazırlamış olduğunuz krema sıkma torbasının içine, uç takılı kısmından başlayıp torbanın geniş tarafına doğru şerit çizecek şekilde sıkın. Bu şekilde torbanın içine aralıklarla birçok şerit yapın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını doldurun. Böylece sıkıldığında hareli bezler elde edeceksiniz. Fırın tepsisine 3 cm çapında aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye boşaltın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve dolgu

Keki enlemesine üçe kesin ve ilk katı servis tabağına alın. Vişne suyu ile ıslatın ve üzerine pudingin yarısını yayın. Antep fıstığı, yaban mersini, vişne ve çileklerin yarılarını üzerine sıralayın. İki adet bezeyi bıçak yardımıyla 4-5 parçaya bölün ve meyvelerin üzerine sıralayın. Kekin ikinci katını üzerine kapatın, vişne suyu ile ıslatın ve kalan malzemeleri aynı şekilde sıralayın. En üste üçüncü keki koyun ve vişne suyu ile ıslatın. Buzdolabında bekletin.

6

Süsleme ve servis

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın üzerini kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanızın üzerini süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servisten önce beze ve yaban mersini ile süsleyin.