Flag

Meyveli Jelli İrmik Tatlısı

Yaklaşık 8 kişilik
Kolay
200 dk.
Çilek aromalı bitkisel jel ve irmik tatlısı ile hazırlanan pratik ve şık sunumlu bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Malzemeler
Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
1 adetelma
8 - 10 adetçilek
2 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
5 su bardağısüt
50 gmargarin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
1

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın.

Kalıbı su ile çalkalayın. Jelin 1/3'ünü kalıba dökün. Elma ve çilekleri küp şeklinde doğrayıp kalıba alın. Üzerine kalan jeli dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak 8-10 dakika soğutun. İrmik tatlısını kalıptaki meyveli jelin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Servis

Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırarak tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.