Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Meyveli Jelli İrmik Tatlısı

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek aromalı bitkisel jel ve irmik tatlısı ile hazırlanan pratik ve şık sunumlu bir tarif.

Yaklaşık 8 kişilik

çok pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Meyveli Jelli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 adet elma
8 - 10 adet çilek
2 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
5 su bardağı süt
50 g margarin

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Jelin hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın.

Kalıbı su ile çalkalayın. Jelin 1/3'ünü kalıba dökün. Elma ve çilekleri küp şeklinde doğrayıp kalıba alın. Üzerine kalan jeli dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

2

İrmik tatlısının hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak 8-10 dakika soğutun. İrmik tatlısını kalıptaki meyveli jelin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Servis

Bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından hava aldırarak tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.