Flag

Meyveli Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
220 dk.
Pastacı kreması ve farklı meyvelerle doldurulan temel tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
Yaklaşık 300 - 350 gmevsim meyveleri
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.


Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Picture - Temel-Tart-Hamuru-Kaliba-Yayma.JPG

Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Yapışmasını önlemek için arada merdaneyi ve hamuru unlayın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Frından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartın tabanına yayın.


Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın.

4

Üzerinin hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.