Flag

Meyveli Tartolet

10 adet
Orta
250 dk.
Farklı meyveler ve pastacı kreması ile hazırlanan tartolet tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 yemek kaşığısüt
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
Yaklaşık 350 - 400 gmevsim meyveleri
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir kaseye alın, sütü ekleyin ve çatal ile iyice karıştırın.


Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Çırptığınız yumurta sarılarını ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Temel-Tartolet-Kalip-Yaglama.JPG

Tartolet kalıplarını margarin ile yağlayın.


Picture - Temel-Tartolet-Kaliba-Hamur.JPG

Hamuru buzdolabından çıkarıp 10 eşit parçaya bölün. Her birini önce merdane ile açıp daha sonra elinizle hafif bastırarak kalıpların içlerine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, üzerlerini kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda tartoletleri buzdolabından çıkarıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıplardan çıkarın ve servis tabağına sıralayın.

3

Dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı tartoletlerin tabanlarına yayın.


Meyveleri ayıklayıp dilimleyin ve tartoletlerin üzerine sıralayın.


Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.