Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Meyveli Trafik Lambası

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Trafik lambası şeklinde süslenen meyveli pasta tarifi.

12 kişilik

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Meyveli Trafik Lambası

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Islatmak için:

1 ½ çay bardağı meyve suyu

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 su bardağı çilek
1 su bardağı portakal
1 su bardağı kivi
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı su
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın, 30x40 cm boyutlarında yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından alın, ters çevirip pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan pandispanyayı ortadan, 15x40 cm boyutlarında 2 adet pandispanya elde edecek şekilde kesin.

İlk pandispanyayı servis tabağına alın ve meyve suyunun yarısı ile ıslatın. İkinci kat pandispanyadan, trafik lambası şekli verebilmek için aynı hizada 7-8 cm çapında 3 daire kesip çıkartın. Çıkardığınız parçaları ufalayın, badem ile birlikte hazırladığınız pudinge ekleyip karıştırın. Islattığınız pandispanyanın üzerine yayın. Üstüne ikinci kat pandispanyayı koyun ve kalan meyve suyu ile ıslatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın.

Meyveleri ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. İkinci kat pandispanyada oluşturduğunuz çukurların her birini farklı bir meyve ile doldurun.

Tartjöle'yi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün. Antep fıstığı ile pastanın kenarlarına çerçeve oluşturun. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Meyveli Trafik Lambası

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın