Flag

Meyveli Trafik Lambası

12 kişilik
Orta
320 dk.
Trafik lambası şeklinde süslenen meyveli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Islatmak için
1,5 çay bardağımeyve suyu
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
10 - 15 adetçilek
1 adetportakal
2 adetkivi
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta
2 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın, 30x40 cm boyutlarında yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın, ters çevirip pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Soğuyan pandispanyayı ortadan, 15x40 cm boyutlarında 2 adet pandispanya elde edecek şekilde kesin.


İlk pandispanyayı servis tabağına alın ve meyve suyunun yarısı ile ıslatın. İkinci kat pandispanyadan, trafik lambası şekli verebilmek için aynı hizada 7-8 cm çapında 3 daire kesip çıkartın. Çıkardığınız parçaları ufalayın, badem ile birlikte hazırladığınız pudinge ekleyip karıştırın. Islattığınız pandispanyanın üzerine yayın. Üstüne ikinci kat pandispanyayı koyun ve kalan meyve suyu ile ıslatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın.


Meyveleri ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. İkinci kat pandispanyada oluşturduğunuz çukurların her birini farklı bir meyve ile doldurun.


Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve meyvelerin üzerine dökün. Antep fıstığı ile pastanın kenarlarına çerçeve oluşturun. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.