Flag

Minik Vişneli Muffinler

Yaklaşık 50 - 55 adet
Kolay
80 dk.
Çikolatalı vişneli şirin görünümlü minik muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
40 grendelenmiş bitter çikolata
90 gçekirdeksiz vişne
Üzeri için
80 gbitter çikolata
Antep fıstığı-bütün
vişne
badem-bütün
Kalıp
Kağıt mini muffin kalıpları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip 1 dakika çırpın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı ilave edip mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın.


Hamurdan yarım çay kaşığı alıp minik muffin kalıbına koyun. Üzerine 1 adet vişne koyup tekrar yarım çay kaşığı hamur koyun. Hamurun tamamını aynı şekilde muffin kalıplarına paylaştırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Muffinlerin yüzeylerini çikolata ile kaplayın, üzerine vişne, badem veya Antep fıstığı batırıp donuncaya kadar bekletin.