Flag

Mısır Ekmekli Kanepeler

12 dilim
Orta
80 dk.
Dereotlu mısır ekmeği ile hazırlanan lezzetli kanepeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (25x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
2 su bardağıyoğurt
0,5 su bardağısıvı yağ
1,5 çay kaşığıtuz
2 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
5 - 6 dalince doğranmış dereotu
Üzeri için
1 adetavokado
1 tatlı kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığılimon suyu
1 - 2 tutamtuz
1 - 2 tutamkarabiber
50 gkaşar peyniri
6 adetkiraz domates
1 su bardağılabne peyniri
12 adetsiyah zeytin
12 dilimdana jambonu
2 - 3 daldereotu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, mısır unu, hamur kabartma tozu ve dereotunu ekleyin. İyice karıştırıp kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ekmeği 12 dilim elde edecek şekilde kesin.

3

Kanepelerin hazırlanışı

Avokadoyu ikiye kesin, çekirdeğini çıkarıp içini kaşık ile oyarak kabuğundan ayırın ve bir tabağa alın. Çatal ile ezerek püre haline getirin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurun. Kaşar peynirini dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.


Mısır ekmeği dilimlerinin üzerine labne peyniri sürün. Kürdanlara birer dilim domates, zeytin, jambon ve kaşar peyniri sıralayın ve kanepelerin üzerine batırın. Avokado püresi sıkın, dereotu ile süsleyin ve servis yapın.