Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Müslili Kek

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Müsli ilavesi ile hazırlanan kek tarifi.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Müslili Kek

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 ½ yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Turna Yemişli (Cranberry) - Kabak Çekirdekli Kavrulmuş Çıtır Müsli

Üzeri için:

3 yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Turna Yemişli (Cranberry) - Kabak Çekirdekli Kavrulmuş Çıtır Müsli

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 36 cm uzunlığunda ve 11 cm genişliğinde bir parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı kalıbın taban ve iki kısa kenarını kaplayacak şekilde yerleştırın. 25 cm uzunluğunda ve 7 cm genişliğinde 2 parça daha kesin. Kestiğiniz bu iki parçayı kalıbın karşılıklı iki uzun kenarına yerleştirerek kalıbın her tarafını kaplayın.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, tereyağı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve karışıncaya kadar düşük devirde kısa bir süre çırpın. Üzerine meyveli müsliyi ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine 3 yemek kaşığı müsliyi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 50 - 55 dk.

Fırından çıkarıp 20 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Müslili Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0.02g 0.02g
Yumurta akı 0.02g 0.03g