Flag

Muhallebili Karpuzlu Sorbe

Yaklaşık 6 - 7 porsiyon
Orta
40 dk.
Bademli çikolata parçalı muhallebili karışım ve karpuzlu sorbe ile hazırlanan freş bir sunum.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Muhallebili karışım
1 poşetDr. Oetker Muhallebi
2,5 su bardağısüt
1 çay bardağıkabuksuz badem
3 yemek kaşığıtoz şeker
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Karpuzlu sorbe
250 gayıklanmış karpuz
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Muhallebili karışımın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Bademleri dörde kesin. Toz şekeri geniş bir çelik kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca bademleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kırarak bademleri birbirinden ayırın.


Soğuyan muhallebiyi mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız badem krokanlarını ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıba alın ve üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

2

Sorbenin hazırlanışı

Ayıklanmış karpuzu iri parçalara kesin. Mutfak robotuna alın, üzerine pudra şekerini ilave edin ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

3

Şekillendirme ve servis

Dondurduğunuz karpuz ve muhallebili karışımı dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kuplara doldurun ve bekletmeden servis yapın.