Flag

Mürdüm Erikli Galette

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
40 dk.
Tereyağlı hamur üzerinde mürdüm eriği ve badem.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
150 gküp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısoğuk su
Üzeri için
10 - 12 adetmürdüm eriği
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Erikleri yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.


Hamuru buzdolabından çıkarıp kısa süre yoğurun. Pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 30 cm çapında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine alın. Erikleri hamurun kenarlarında 2 cm boşluk bırakarak sıralayın. Badem kırıklarını atıp toz şekeri serpin. Kenarlardaki hamuru kaldırıp eriklerin üzerine kapatın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Tartı fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.