Flag

Müslili Puding Kup

5 - 6 kup
Kolay
200 dk.
Müsli, vişne ve kakaolu puding ile hazırlanan kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Müslili karışım
1,5 su bardağıDr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
1 yemek kaşığıun
25 geritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığıbal
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
Puding için
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

25x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Müslili karışımın hazırlanışı

Müsli, un, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine alıp kaşığın tersi ile bastırarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne, toz şeker ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Vişneler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Pudingin pişirilmesi ve kupların hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara müslili parçalardan ve vişne taneleri koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.


Kupların üzerlerini müsli parçaları ve vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.