Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Muzlu Rulo Mozaik Pasta

(0)
4 9 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstığı ile kaplanmış muzlu mozaik pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Muzlu Rulo Mozaik Pasta

Mozaik pasta karışımı:

1 paket Dr. Oetker Mozaik Pasta
0,5 su bardağı süt
50 g tereyağı
1 adet muz

Üzeri için:

1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Karışımın hazırlanışı ve şekillendirme

Süt ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alın, bekletmeden üzerine kakaolu karışım poşetini boşaltın ve 1 dakika karıştırın. Üzerine bisküvi parçalarını ilave edip kaşık ile iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Tezgahın üzerine streç film serin ve üzerine hazırladığınız karışımı 12 cm eninde ve 20 cm uzunluğunda olacak şekilde kaşık ile düzgünce yayın. Muzun kabuğunu soyun ve orta kısma koyun, mozaik pasta karışımını streç film ile iki yandan kaldırıp muzun etrafına sarın. Streç filmi iki tarafından sıkıştırarak sıkı bir şekilde kapatın. Buzdolabının derin dondurucu bölümüne alın ve 3-4 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Mozaik pastayı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Streç filmden çıkarıp dilimleyin. Dilimleri öğütülmüş Antep fıstığına bulayın ve bekletmeden servis yapın.