Flag

Muzlu Torpil

Yaklaşık 5 adet
Orta
70 dk.
Muzlu puding, badem ve milföy hamuru ile hazırlayabileceğiniz kezzetli torpil tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Muzlu Puding
2,5 su bardağısüt
4 adetmilföy hamuru (kare)
0,5 çay bardağıöğütülmüş badem
Üzeri için
0,5 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıyınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


5 adet torpil kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın ve hafif çözülmeleri için10-15 dakika bekletin. Süre sonunda milföyleri 2 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Böylece 20 adet şerit elde edeceksiniz ve her torpil kalıbı için 4 adet milföy şeridi kullanacaksınız. Şeritleri elinizle bastırarak 15 cm uzunluğunda olacak şekilde inceltin. Torpil kalıplarının ince uçlarından başlayarak, hafif üst üste getirerek spiral şeklinde sarın. Şeritleri birleştirirken elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın. Hazırladığınız torpilleri fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Torpilleri fırından çıkartın. Bekletmeden torpilleri kalıplarından dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.


Soğuyan pudingi mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve torpillerin içine sıkın. Pudinglerin üzerine Antep fıstığı serpin.


Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.