Flag

Narlı Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Nar soslu tereyağlı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 goda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağıtoz şeker
3yumurta
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
0,5 çay bardağıtaze sıkılmış nar suyu
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 2 yemek kaşığıayıklanmış nar
Antep fıstığı-bütün

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Kremsi bir yapı oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin. Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı biraz öne çekerek bıçak ile hamuru boydan boya 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın ve 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Nar suyu ve pudra şekerini bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Kekin üzerine yayın. Nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.