Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Narlı Rulo Pasta

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nar ve badem dolgulu rulo pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Narlı Rulo Pasta

Hamur:

2,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Dolgu ve kaplama:

2 poşet Dr. Oetker Crème Olé Çilek Aromalı
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı ayıklanmış nar
0,5 su bardağı iri kırılmış badem
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

2 - 3 yemek kaşığı ayıklanmış nar
badem-bütün
taze nane

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Şekerli vanilin, yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine un karışımını 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdının üzerine dökün, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

35x45 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

Yarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı şeker ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı çırpma kabına alıp üzerine 1 poşet Crema Olé'yi boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Soğuyan pandispanyayı açın ve şekerli sütü kaşık ile gezdirerek ıslatın. Üzerine hazırladığınız Crema Olé'yi yayın. Nar taneleri ve badem kırıklarını serpin ve rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alın.

4

Kaplama ve süsleme

İkinci Crema Olé'yi 1 su bardağı süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Hazırladığınız Crema Olé' ye krem şantiyi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Pastayı kaplayın. Nar taneleri, badem ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.