Neşeli Arılar

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı pudingli, kayıslılı neşe dolu bir çocuk tarifi.

Yaklaşık 20 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Neşeli Arılar

Hamur:

100 g tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı kayısılı meyve suyu
40 g bitter çikolata
10 - 15 adet kuru kayısı
1 çay bardağı yaprak badem

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve toz şekeri mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtaı, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın ve karışıma eleyerek ilave edin, 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Kremanın hazırlanışı

Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Krem şanti ve soğuk sütü mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremadan süsleme için 1 yemek kaşığı ayırın, kalanı kekin üzerine yayın.

4

Süsleme ve servis

Nişastayı toz şeker ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederek meyve suyunu azar azar ilave edin. Bu karışımı bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutup kremanın üzerine yayın.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu ince kesip kayısıların üzerine çizgiler çizin ve yüz yapın. Ayırdığınız kremadan kürdanla alarak arılara göz yapın. Bademlerle de kanat yapıp arıları pastanın üzerine sıralayın.

Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.