Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Neşeli Pasta

(0)
4 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli jel küpleri ile hazırlanan pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Neşeli Pasta

Jel:

1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
7,5 su bardağı su

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Jelleri tarifine göre ayrı ayrı hazırlayıp 10x20 cm boyutlarındaki kalıplara dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda küçük küpler şeklinde dilimleyin.

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Süsleme ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar krema sürün. Farklı renklerde jel küpleri sıralayın, üzerine de bir miktar krema sürüp ikinci pandispanyayı kapatın. Pastayı pasta kreması ile kaplayın, bir kaşığın tersi ile pastanın üzerinde çukurlar oluşturun. Jel küpleri ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Arzuya göre, iri kırılmış Antep fıstığı parçaları ile süsleme yapabilirsiniz. Dilimleyerek servis yapın.