Flag

Neşeli Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
350 dk.
Renkli jel küpleri ile hazırlanan pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Jel
1 paketDr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
1 paketDr. Oetker Muz Aromalı Bitkisel Jel
1 paketDr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
7,5 su bardağısu
Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Jelleri tarifine göre ayrı ayrı hazırlayıp 10x20 cm boyutlarındaki kalıplara dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda küçük küpler şeklinde dilimleyin.


Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Süsleme ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar krema sürün. Farklı renklerde jel küpleri sıralayın, üzerine de bir miktar krema sürüp ikinci pandispanyayı kapatın. Pastayı pasta kreması ile kaplayın, bir kaşığın tersi ile pastanın üzerinde çukurlar oluşturun. Jel küpleri ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Arzuya göre, iri kırılmış Antep fıstığı parçaları ile süsleme yapabilirsiniz. Dilimleyerek servis yapın.