Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Neşeli Penguenler

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru penguen şeklinde süslenen tereyağlı kaju fıstıklı kurabiyeler.

Yaklaşık 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Neşeli Penguenler

Hamur:

2 su bardağı un
1 su bardağı öğütülmüş kaju fıstığı
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 - 2 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
25 g şeker hamuru (siyah)
Dr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 2 yemek kaşığı süt

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve öğütülmüş kaju fıstığını bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 8,5x5,5 cm boyutlarında 10 adet oval şekil kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru tekrar açıp daireler şeklinde kesin. Onları da fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Sarı ve kırmızı jel renklendiricilerden bir kaba verilen ölçülerde damlatın ve karıştırarak turuncu rengi elde edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve hazırladığınız turuncu jel renklendirici ile renklendirin. Tezgaha hafif nişasta serperek siyah ve beyaz şeker hamurlarını merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Kurabiyelerin kenarları siyah ve ortaları beyaz olacak şekilde kesip altlarını hafif ıslatarak yapıştırın. Turuncu renkteki hamur ile gaga ve ayakları yapın. Beyaz ve siyah hamur ile göz kısımlarını hazırlayıp süslemeyi tamamlayın. Pudra şekerini süt ile karıştırın ve daire şeklindeki kurabiyelerin üzerine yayın.