* Neşeli Penguenler
2 su bardağı | un |
1 su bardağı | öğütülmüş kaju fıstığı |
125 g | tereyağı (oda sıcaklığında) |
1 | yumurta (orta boy) |
1 çay bardağı | esmer şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
15 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı |
1 - 2 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı |
1 paket | Dr. Oetker Şeker Hamuru |
25 g | şeker hamuru (siyah) |
Dr. Oetker Buğday Nişastası | |
0,5 su bardağı | Dr. Oetker Pudra Şekeri |
1 - 2 yemek kaşığı | süt |
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve öğütülmüş kaju fıstığını bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 8,5x5,5 cm boyutlarında 10 adet oval şekil kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamuru tekrar açıp daireler şeklinde kesin. Onları da fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sarı ve kırmızı jel renklendiricilerden bir kaba verilen ölçülerde damlatın ve karıştırarak turuncu rengi elde edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve hazırladığınız turuncu jel renklendirici ile renklendirin. Tezgaha hafif nişasta serperek siyah ve beyaz şeker hamurlarını merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Kurabiyelerin kenarları siyah ve ortaları beyaz olacak şekilde kesip altlarını hafif ıslatarak yapıştırın. Turuncu renkteki hamur ile gaga ve ayakları yapın. Beyaz ve siyah hamur ile göz kısımlarını hazırlayıp süslemeyi tamamlayın. Pudra şekerini süt ile karıştırın ve daire şeklindeki kurabiyelerin üzerine yayın.