Flag

Nevzine Tatlısı

Yaklaşık 18 - 20 dilim
Orta
240 dk.
Kayseri yöresine ait pekmezli cevizli bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
0,5 su bardağıüzüm pekmezi
Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
100 geritilmiş tereyağı
0,5 su bardağıtahin
0,5 su bardağısüt
0,5 su bardağısıvı yağ
0,5 yemek kaşığısirke
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika soğumaya bırakıp süre sonunda pekmezi ilave edin. Karıştırın ve iyice soğuması için bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, eritilmiş tereyağı, tahin, süt, sıvı yağ ve sirkeyi ayrı bir kaba alın, el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyin, kaşık veya çatal ile karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Cevizleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurun üzerine bastırarak şekiller oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.