Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Noel Baba Ekspres

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Noel Baba şeklindeki kalıpta pişirilen mayalı elmalı cevizli kek Dr. Oetker dekor serisi ürünleri ile süsleyerek hazırlanıyor.

Yaklaşık 4 - 5 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Noel Baba Ekspres

1. Hamur:

1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin

2. Hamur:

1 adet kırmızı elma (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
0,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
2 - 3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
2 - 3 damla rom aroması
1,5 su bardağı un
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
50 g eritilmiş margarin
0,5 su bardağı süt

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Kalıp:

Noel Baba Ekspres kek kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

1. Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine 1 çay kaşığı maya ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.

2

2. Hamurun hazırlanışı

Elmayı soyup rendeleyin ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın. Soğutup öğütülmüş ceviz, kuru üzüm ve rom aromasını ilave edip karıştırın. 1,5 su bardağı unu derin bir kaba eleyin, yarım su bardağı toz şeker ve poşette kalan mayayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta, eritilmiş margarin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Elmalı karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

3

Pişirme ve süsleme

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan 1. hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alın, elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına eşit kalınlıkta yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız elmalı dolguyu dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: 30 - 35 dakika

Fırından alıp 10 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkartın. Soğumaya bırakın.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Noel baba şeklindeki keki süsleme glazürü, çikolata ve pasta süsü ile süsleyin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.