Flag

Nohut Köfteli Vegan Burger

4 adet
Zor
40 dk.
Lezzetli nohutlu burger köfteleri ile hazırlanan nefis bir vegan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Nohut köftesi için
2 su bardağıhaşlanmış nohut
1 adetkuru soğan (orta boy)
2 dişsarımsak
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıkimyon
1 çay kaşığıkarabiber
1 - 2 çay kaşığıtuz
1,5 demetince doğranmış maydanoz
3 - 3,5 yemek kaşığıgaleta unu
Burger ekmeği
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağıılık su
1 tatlı kaşığızeytinyağı
Üzeri için
2 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi
1 tatlı kaşığısusam
Çıtır patatesler için
2 adetpatates (orta boy)
2 su bardağısıvı yağ
1 çay kaşığıtuz
Dolgu için
1 adetdomates
4 adetkornişon turşusu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Nohut köftesinin hazırlanışı

Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın. Soğanı iri parçalar halinde kesip üzerine ekleyin. Sarımsak, hamur kabartma tozu, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika öğütün. İhtiyaç halinde 3-4 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Üzerine maydanozu ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Hazırladığınız karışımı derin bir kaba alın, üzerine galeta ununu ekleyin ve eliniz ile toparlayarak galeta ununu püreye karıştırın. 4 eşit parçaya bölün ve her birine 10 cm çapında burger köftesi şekli verin. Poşet veya streç filme sarıp buzdolabında bekletin. 

2

Burger ekmeğinin hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştın. Ilık suyu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru kalıptan alın. Kabın içini 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp hamuru tekrar koyun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Mayalanan hamuru yoğurmadan hafif unlanmış tezgaha alın. Hamurun kenar kısımlarını ortada birleşecek şekilde üzerine doğru 4-5 kez katlayın. Üzerine hafifçe bastırarak yayın ve aynı şekilde tekrar katlayın. Kaba geri alın, üzerini kapatın ve 20-25 dakika daha bekletin.


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve yoğurmadan 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı üzeri pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerlerini bir mutfak bezi ile kapatın ve 15 dakika bekletin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Su ve pekmezi bir kaba alın ve karıştırın. Mayalanan hamurların üzerine fırça ile sürün, susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


 Süre sonunda fırından çıkarın ve tel üzerine alın. Üzerlerini bez ile kapatıp soğumaya bırakın.

3

Çıtır patateslerin hazırlanışı

Patatesleri rendeleyin ve soğuk su ile 3-4 kez yıkayın. Havlu kağıt üzerine alın ve iyice kurulayın. Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte ısınması için bekletin. Rende patatesleri kızgın yağın içerisine atın ve pembeleşinceye kadar kızartın. Yağdan süzerek çıkarın ve üzerlerine tuz serpin.

4

Nohut köftelerin pişirilmesi ve servis

Yapışmaz yüzeyli tavayı az miktarda sıvı yağ ile yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız nohut köfteleri dikkatlice tavaya alın ve kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Dikkatlice çevirin ve 5 dakika daha pişirin. Soğuyan ekmekleri ortadan ikiye kesin. Arzuya göre iç kısımlarını ısıtın. Aralarına köfte ve diğer malzemeleri koyarak bekletmeden servis yapın.