Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Nokul

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kolay nokul tarifi nasıl yapılır? Her yörede sevilen nokul, bu tarifte haşhaş ezmesi ile hazırlanıyor.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Nokul

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı ılık süt

Dolgu:

1,5 çay bardağı sarı haşhaş ezmesi
3 - 4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı öğütülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta, margarin ve ılık sütü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Haşhaş ezmesi ve sütü kaseye alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve ikiye bölün. İlk parçasını unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hamurun kenarlarında yarım santimetre boşluk bırakarak dolgu malzemesinin yarısını döküp yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak ile 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.