Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Okula Merhaba

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muz ve fındık dolgulu çikolatalı pasta.

Yaklaşık 10 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Okula Merhaba

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Figür yapımı ve kaplama:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
3 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Buğday Nişastası

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Çikolatalı
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 adet muz
1 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Süslemek için:

Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Bir kasenin içerisine 5 damla sarı ve 1 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan ile karıştırarak turuncu rengi elde edin. Ayrı bir kasede 5 damla sarı, 2 damla kırmızı ve 1 damla mavi jel renklendiriciyi karıştırarak kahverengi rengini elde edin. 1 paket şeker hamurunu açın ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini ayrı ayrı kısa bir süre yoğurun. Hazırladığınız turuncu renk ile bir parçayı renklendirin. İkinci bir hamur daha alın ve yeşil jel renklendirici ile renklendirin, üçüncü hamuru ise hazırladığınız kahverenginden az miktarda hamura sürerek ten rengi oluşuncaya kadar iyice yoğurun. Renklendirdiğiniz hamurları hava almayacak şekilde sarın ve bekletin. İkinci şeker hamuru paketini açın ve mavi jel renklendirici ile renklendirin.

4

Dolgu ve şekillendirme

Soğuk sütü bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine Crème Olé poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Muzu dilimleyin. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Süt ile ıslatın ve 2 yemek kaşığı Crème Olé yayın. Muz dilimlerini sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Süt ile ıslatın ve 2 yemek kaşığı Crème Olé yayın. Fındık kırıklarını serpin ve üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan Crème Olé ile pastanın kenar boşluklarını kapatacak şekilde ince bir tabaka halinde kaplayın. Buzdolabına alın.

5

Süsleme ve servis

Renklendirdiğiniz şeker hamurları ile çanta, çocuk figürü, palet, defter vs. hazırlayın. Hazırladığınız pastayı buzdolabından alın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve mavi renkli şeker hamurunu merdane yardımı ile 0,7 cm kalınlığında açın. Pastayı kaplayın. Kapladıktan sonra kenarlarda kalan fazla şeker hamurundan toplar hazırlayın. Yeşil jel renkledirici ile pastanın etrafına fırça yardımı ile yosunlar çizin. Hazırladığınız topları pastanın etrafına sıralayın. Hazırladığınız figürleri üzerine yerleştirin ve servis yapın.