Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ombre Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı pasta sevenler için iyi bir seçim.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ombre Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Wolke Çikolatalı
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı süt
100 g yumuşak margarin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
7 - 8 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
7 - 8 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi

Süslemek için:

0,5 su bardağı krema
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, süt, margarin ve un karışımını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

Pişirme süresinin sonunda keki fırından alın. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt, portakal suyu ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi ve çikolata parçalarını ilave edin, kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız krem şantinin yarısını yayın. İkinci katı kapatın, kalan krem şantiyi yayın ve son kat keki kapatın.

4

Kaplama

Süt, margarin ve pasta kremasınını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan iki kaseye üçer yemek kaşığı ayırın. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremadan ilkine kırmızı jel renklendiriciden ilave edin ve kaşık ile karıştırın. İkinci kremaya mavi jel renklendiriciden ilave edin ve karıştırın. Pastanın alt kısmına 4-5 cm yüksekliğinde, kırmızı ile renklendirdiğiniz kremadan sürün. Üst kısmına mavi renkte hazırladığınız kremadan sürün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Kremayı tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün ve servis yapın.