Flag

Ombre Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
220 dk.
Çikolatalı pasta sevenler için iyi bir seçim.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Wolke Çikolatalı
3yumurta
0,5 su bardağısüt
100 gyumuşak margarin
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıportakal suyu
1portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gyumuşak margarin
7 - 8 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
7 - 8 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Süslemek için
0,5 su bardağıkrema
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Wolke Çikolatalı
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, süt, margarin ve un karışımını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Pişirme süresinin sonunda keki fırından alın. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt, portakal suyu ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi ve çikolata parçalarını ilave edin, kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız keki enlemesine üçe kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız krem şantinin yarısını yayın. İkinci katı kapatın, kalan krem şantiyi yayın ve son kat keki kapatın.

4

Kaplama

Süt, margarin ve pasta kremasınını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan iki kaseye üçer yemek kaşığı ayırın. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremadan ilkine kırmızı jel renklendiriciden ilave edin ve kaşık ile karıştırın. İkinci kremaya mavi jel renklendiriciden ilave edin ve karıştırın. Pastanın alt kısmına 4-5 cm yüksekliğinde, kırmızı ile renklendirdiğiniz kremadan sürün. Üst kısmına mavi renkte hazırladığınız kremadan sürün. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Kremayı tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Oda sıcaklığına gelince pastanın üzerine dökün ve servis yapın.