Flag

Orman Meyveli Turta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
170 dk.
Orman meyveleri ve pastacı kreması ile hazırlanan turta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş su
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
500 gorman meyveleri
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Picture - Temel-Tart-Kup-Glanur-Tereyagi.jpg

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.


Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Beklettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın. Kalıbın üzerine ortalayıp merdaneden yavaşça açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına, 2 cm yüksekliğinde olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın.

3

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıp içindeki hamurun üzerine yayın. Orman meyvelerini kremanın üzerine sıralayın. Kenarlardaki hamuru spatula yardımı ile hafifçe sıyırarak meyvenin üzerine kapatın.


Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri meyvenin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, şeritlerin üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.