Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pan Kelebek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pancake ve puding ile hazırlanan ve kelebek şeklinde süslenen bir tarif.

Yaklaşık 12 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pan Kelebek

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Pancake
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

Hindistan cevizi rendesi
öğütülmüş Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgu

Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Pancake karışımını bir kaba boşaltıp üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte 1-2 dakika ısıtın. Hamurdan yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve hafifçe yayın. Kısık ateşte her iki yüzeyi de hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirip soğutun.

Pancake'lerin ortalarını kelebek şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip çıkarın.

Pudingi bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Fındık kırığını ilave edip karıştırın ve pancake'lerin ortalarına dökün.

Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.