Flag

Pan Kelebek

Yaklaşık 12 adet
Orta
60 dk.
Pancake ve puding ile hazırlanan ve kelebek şeklinde süslenen bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağısüt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Hamur
1 poşetDr. Oetker Pancake
1,5 çay bardağısüt
1yumurta
Üzeri için
Hindistan cevizi rendesi
öğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Pancake
1

Dolgu

Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Pancake karışımını bir kaba boşaltıp üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte 1-2 dakika ısıtın. Hamurdan yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve hafifçe yayın. Kısık ateşte her iki yüzeyi de hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirip soğutun.


Pancake'lerin ortalarını kelebek şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip çıkarın.


Pudingi bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Fındık kırığını ilave edip karıştırın ve pancake'lerin ortalarına dökün.


Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.