Flag

Panettone

2 adet
Zor
50 dk.
Portakal şekerlemeli, kuru üzümlü, tereyağlı panettone tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
2 adet kağıt panettone pişirme kalıbı (çap: 14 cm, yükseklik: 11 cm)

Malzemeler

Ön mayalama
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
2 tatlı kaşığıbal
0,5 su bardağıılık süt
1,5 çay bardağıun
Şekerleme için
1 adetportakal
1 su bardağısu
4 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
Hamur için
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
350 gun
1 çay bardağıtoz şeker
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta sarısı
1yumurta
1,5 çay bardağıılık süt
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 adetportakal kabuğu rendesi
1limon kabuğu rendesi
Yağlamak için
1,5 tatlı kaşığısıvı yağ
Üzeri için
2 çay kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön mayalama

Aktif mayayı derin bir kaba alın. Üzerine bal ve ılık sütü ekleyip el çırpıcısı ile kısa süre karıştırın. Üzerine 1,5 çay bardağı unu eleyin ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

2

Şekerlemenin hazırlanışı

Portakalı yıkayıp bıçak ile dikey olarak geniş şeritler halinde keserek soyun. Kabukları minik küpler şeklinde kesip küçük bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip orta ısıdaki ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve tekrar tencereye koyun. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ilave edip orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 10 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alıp suyunu süzün. Portakal şekerlemelerini bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.


Kuru üzümleri kaseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzüp kağıt havlu üzerinde yayın ve kurumaları için 5-10 dakika bekletin.

3

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, tuz ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Beklettiğiniz maya, yumurta sarısı, yumurta ve ılık sütü ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3 dakika karıştırın. Üzerine tereyağını ekleyip 3-4 dakika daha karıştırın. Üzerine portakal şekerlemesi, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesini ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru tezgaha alın ve alttan üste doğru katlayarak top şekline getirin. Yoğurma kabına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp taban ve yanlarını yağlayın. Hamuru yağlanmış kaba alın. Elinize çok az miktarda sıvı yağ alıp hamurun üzerine hafifçe sürün. Üzerini kapatın ve 45 dakika bekletin.

4

Şekillendirme

Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Her birini tezgah üzerinde toparlayarak düzgün top şekline getirin. Hamurları kalıpların içine alıp üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda üzerlerini açıp 10 dakika da bu şekilde bekletin. 

5

Pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 160 °C


Kalıptaki hamurların üzerini keskin bir bıçak ile yarım cm derinliğinde çarpı şeklinde kesin. Hamurların tam orta kısmına birer çay kaşığı tereyağı koyun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Panettonne'leri yere temas etmeden havada bekleterek soğutmak için kenarlarından delerek birbirine paralel ikişer adet çöp şiş geçirin. Bu çöp şişlerin karşılıklı uçlarını yükseltilere koyarak soğuyuncaya kadar havada asılı bekletin. Yükselti olarak pannetone'lerden daha yüksek herhangi bir mutfak eşyası kullanabilirsiniz.