Flag

Panforte

Yaklaşık 10 dilim
Orta
140 dk.
Klasik bir İtalyan tarifi olan çikolatalı fındıklı bar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Karışım
1,5 su bardağıbadem-bütün
1 su bardağıfındık bütün
5 - 6 adetkuru kayısı
5 - 6 adetkuru incir
1 adetportakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 su bardağıun
0,5 çay kaşığıöğütülmüş karanfil
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
1 çay kaşığıtoz tarçın
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
200 gbal
1 çay bardağıtoz şeker
25 gtereyağı
80 gsütlü çikolata
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Fındıkları da ortadan ikiye kesip bademlerle birlikte pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. 160°C'ye ısıtılmış fırında 10 dakika bekletin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Badem, fındık, kayısı, incir, portakal kabuğu rendesi, kakao, un, öğütülmüş karanfil, muskat rendesi, tarçın ve şekerli vanilini geniş bir karıştırma kabına alın. Kaşık ile iyice karıştırın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Taban ve yanlarını pişirme kağıdı ile kaplayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C


Bal, toz şeker ve tereyağını bir tencereye alın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık duruma getirin, çikolatayı ekleyin ve arada karıştırarak 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 10 dakika bekletin.


Ballı çikolatayı diğer malzemelerin üzerine dökün ve kaşık ile iyice karıştırın. Sert kıvamda olan bu karışımı kalıba alın. Yemek kaşığını arada suya batırıp çıkarın ve kaşığın tersi ile bastırarak karışımı kalıba iyice yayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: 30 - 35 dakika


Servis

Fırından çıkarıp 30 dakika bekletin. Kalıptan ve pişirme kağıdından çıkarıp kesme tahtasına alın. Dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.