Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Papatya Bahçesi

(7)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kaplanan çikolata parçalı kakaolu pasta.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Papatya Bahçesi

Hamur:

1 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
100 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
½ çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kaplama:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Gıda boyası (kahverengi)
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karşımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi:

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve sarı jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurun. Kalan şeker hamurunu kahverengi gıda boyası ile renklendirin ve üzerlerini kapatın. İkinci şeker hamurun yarısını yeşile boyayın, yarısını beyaz bırakın.

4

Dolgu ve şekillendirme:

Soğuyan kekin üzerinde bombe varsa bıçak ile keserek düzleştirin. Keki enlemesine ikiye kesin ve üst katı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi spatula yardımı ile pastanın kenarlarına boşlukları dolduracak şekilde sürün. Pastanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Tabakta kek kırıntıları varsa temizleyin ve pastayı buzdolabına alın.

Beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun, hafif nişastalanmış tezgaha alın ve 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Hazırladığınız sarı renkteki şeker hamuru ile çiçeklerin gövdelerini hazırlayın, arzuya göre çay süzgeci üzerine bastırarak iz çıkarabilirsiniz. Hafif ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Kahverengi şeker hamurunu kısa bir süre elinizle yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Açtığınız hamuru merdane ile pastanın üzerine alın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kenarlarını elinizle hafif bastırarak düz bir şekilde yukardan aşağıya doğru keke yapıştırın. Kenarda kalan fazla hamuru bıçak ile kesin ve spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin.

Yeşil renkteki şeker hamurundan pastanın kenar yüksekliği boyutunda rulolar hazırlayın ve su ile pastanın kenarına yapıştırın. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak pastanın üzerine sıralayın.

Beslenme bilgileri * Papatya Bahçesi

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj