* Papatya Bahçesi
1 ½ su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
2 yemek kaşığı | Dr. Oetker Kakao |
1 yemek kaşığı | Dr. Oetker Buğday Nişastası |
100 g | yumuşak margarin |
1 ½ çay bardağı | toz şeker |
3 | yumurta (orta boy) |
½ çay bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
2 paket | Dr. Oetker Şeker Hamuru |
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil | |
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı | |
Gıda boyası (kahverengi) | |
1 çay bardağı | Dr. Oetker Buğday Nişastası |
1 poşet | Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 çay bardağı | Dr. Oetker Çikolata Parçaları |
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm) |
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine kakao ve nişastayı ilave edip karıştırın. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karşımını ilave edip kısa bir süre çırpın, kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve sarı jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek dıştan içe doğru yoğurun. Kalan şeker hamurunu kahverengi gıda boyası ile renklendirin ve üzerlerini kapatın. İkinci şeker hamurun yarısını yeşile boyayın, yarısını beyaz bırakın.
Soğuyan kekin üzerinde bombe varsa bıçak ile keserek düzleştirin. Keki enlemesine ikiye kesin ve üst katı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2/3'ünü servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Çikolata parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi spatula yardımı ile pastanın kenarlarına boşlukları dolduracak şekilde sürün. Pastanın yüzeyine ince bir tabaka krem şanti sürün. Tabakta kek kırıntıları varsa temizleyin ve pastayı buzdolabına alın.
Beyaz şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurun, hafif nişastalanmış tezgaha alın ve 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Hazırladığınız sarı renkteki şeker hamuru ile çiçeklerin gövdelerini hazırlayın, arzuya göre çay süzgeci üzerine bastırarak iz çıkarabilirsiniz. Hafif ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Kahverengi şeker hamurunu kısa bir süre elinizle yoğurun ve hafif nişastalanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Açtığınız hamuru merdane ile pastanın üzerine alın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kenarlarını elinizle hafif bastırarak düz bir şekilde yukardan aşağıya doğru keke yapıştırın. Kenarda kalan fazla hamuru bıçak ile kesin ve spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin.
Yeşil renkteki şeker hamurundan pastanın kenar yüksekliği boyutunda rulolar hazırlayın ve su ile pastanın kenarına yapıştırın. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak pastanın üzerine sıralayın.
Porsiyon / Servis | 100 g / ml | |
---|---|---|
Enerji |
1Kj |
1Kj |