Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Papatya Tarlası Kurabiyeleri

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile süslenen tereyağlı papatya kurabiyeler, çok renkliler.

yaklaşık 20 - 25 adet

biraz zaman alır 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Papatya Tarlası Kurabiyeleri

Hamur:

1 ½ su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 ½ çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
½ çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Kalıp:

Dr. Oetker Çiçek Şeker Hamuru Kalıpları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve tereyağını çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 15 dk.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunun 2/3'ünü elinizde kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Yeşil jel renklendiriciyi azar azar ilave ederek yoğurun ve üzerini kapatın. Bir kasenin içerisine 5 damla kırmızı ve 10 damla sari jel renklendirici koyup kürdan ile karıştırarak turuncu rengi elde edin. Beyaz şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve turuncu renklendiriciyi ilave ederek yoğurun.

4

Kurabiyelerin kaplanması ve süsleme

Yeşil renkteki şeker hamurunu hafif nişastalanmış tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Arzu ederseniz desenli merdane ile üzerinden geçin. Su bardağı ile keserek yeşil hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın. Arkalarını az miktarda su ile ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine yapıştırın. Beyaz şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın ve çiçek kalıbıyla farklı boyutlarda çiçekler çıkarın. Turuncu şeker hamurundan elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın, su ile ıslatarak çiçeklerin ortalarına yerleştirin. Hazırladığınız çiçeklerin altlarını hafif ıslatarak kurabiyelerin üzerlerine sıralayın.

Beslenme bilgileri * Papatya Tarlası Kurabiyeleri

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın