Flag

Pastacı Kremalı Bohçalar

Yaklaşık 10 adet
Orta
150 dk.
Bohça tatlılarının en kolayı. Kuru kayısılı pastacı kremalı bohçalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gmargarin
1 su bardağıılık süt
Dolgu
2 yemek kaşığıkayısı likörü
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1yumurta sarısı
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Kayısıları likör ile karıştırıp 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 0,5 cm kalınlığında açın. 15x15 cm boyutlarında kareler elde edecek şekilde kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kayısıları da ekleyip karıştırın. Karelerin ortalarına birer yemek kaşığı krema koyun, köşelerden bohça şeklinde kapatın. Hamurdan küçük kareler kesip üzerlerine koyun. Hazırladığınız bohçaları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın, üzerine yumurta sarısı sürün ve 20 dakika bekletin.

4

Pişirme ve servis

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda bohçaları fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.