Pastacı Kremalı Çilekli Tart 2

(0)
4 21 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tart kalıbında pişen kek üzerinde pastacı kreması, çilek ve tartjöle.

8 - 10 dilim

biraz zaman alır 40 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kremalı Çilekli Tart 2

Hamur:

2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Pastacı kreması:

1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Üzeri için:

500 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı vişne suyu

Kalıp:

Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un karışımı ve şekerli vanilini ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın. 15 dakika bekletin ve kalıptan ters çevirerek bir servis tabağına alın.

3

Pastacı kremasının hazırlanışı

Süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve nişastayı bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.

4

Tartın hazırlanışı ve servis

Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Soğuyan kremayı tartın içine yayın ve üzerine çilekleri sıralayın. Tartjöle poşetini bir kaseye boşaltın. Üzerine toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Küçük bir tencereye alın, üzerine 2,5 çay bardağı vişne suyunu ilave edin ve iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1-2 dakika soğutun ve çileklerin üzerine kaşık ile dökerek kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.