Flag

Pastacı Kremalı Portakallı Kurabiye

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
120 dk.
Portakal lezzetinde, krema dolgulu şahaser kurabiye nasıl yapılır?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıportakal suyu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutamtuz
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, portakal suyu ve şekerli vanilini çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırın, hazırladığınız karışıma ilave edin ve yoğurun. Hamuru 30 cm uzunluğunda rulo yapın, streç filme sarıp buzdolabında 25-30 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve bekletmeden bıçak yardımı ile 1 cm genişliğinde dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Şekillendirme ve servis

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. 0.7 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkın, portakal kabukları ile süsleyin ve servis yapın.