Flag

Pastacı Kremalı Tartoletler

Yaklaşık 12 adet
Orta
160 dk.
Nefis kremalı çilekli tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12 adet tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 gyumuşak margarin
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
10 - 12 adetçilek
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.


Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Beklettiğiniz hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanlarını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.

2

Kremanın hazırlanışı ve servis

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin içine sıkın. Çilek ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.