Flag

Pastacı Kremalı Vişneli Tart

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
170 dk.
Pastacı kreması dolgulu vişneli tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
75 gyumuşak margarin
0,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1 çay bardağıvişne suyu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve öğütülmüş fındığı ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun 2/3'ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru yuvarlayarak uzun bir rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın iç kısmına çerçeve şeklinde yerleştirip elinizle bastırarak 2-3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Yaydığınız hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından dikkatlice çıkarıp servis tabağına alın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Servis tabağındaki tartın içine döküp üzerini düzeltin. Üzerine vişneleri sıralayın.

4

Süsleme ve servis

Toz şeker, su ve vişne suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile vişnelerin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.