Pastacı Kreması Dolgulu İkramlıklar

(0)
4 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şu hamuru ile hazırlanan hamurlar, pastacı kreması ile dolduruluyor.

20 adet

pratik 35 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kreması Dolgulu İkramlıklar

Hamur için:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
60 g tereyağı
2 yumurta

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Su, esmer şeker, tuz, şekerli vanilin ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateş üzerine alın, karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız un karışımını ekleyin ve hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocağı kısın ve 2-3 saniye daha pişirin. Ocaktan alın ve hamuru soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Soğuyan hamuru çırpma kabına alın, üzerine yumurtaları ekleyin ve mikser ile pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında fırın ısısını 150 °C ye düşürün. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu, süsleme ve servis

Soğuyan kremayı çırpma kabına alın. Üzerine portakal aromasını ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan tatlıların içerisinde çöp şiş yardımı ile boşluk yapın ve hazırladığınız kremayı içlerine sıkın. Üzerlerini pasta süsleri ile süsleyin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.