Flag

Pastacı Kreması Dolgulu İkramlıklar

20 adet
Orta
35 dk.
Şu hamuru ile hazırlanan hamurlar, pastacı kreması ile dolduruluyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıesmer şeker
1 tutamtuz
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
60 gtereyağı
2yumurta
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1portakal kabuğu rendesi
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Su, esmer şeker, tuz, şekerli vanilin ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateş üzerine alın, karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız un karışımını ekleyin ve hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocağı kısın ve 2-3 saniye daha pişirin. Ocaktan alın ve hamuru soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Soğuyan hamuru çırpma kabına alın, üzerine yumurtaları ekleyin ve mikser ile pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Pişirmenin 20. dakikasında fırın ısısını 150 °C ye düşürün. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu, süsleme ve servis

Soğuyan kremayı çırpma kabına alın. Üzerine portakal kabuğu rendesini ekleyin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan tatlıların içerisinde çöp şiş yardımı ile boşluk yapın ve hazırladığınız kremayı içlerine sıkın. Üzerlerini pasta süsleri ile süsleyin ve servis yapın.