Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pastırmalı Pırasalı Poğaça

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Detaylı anlatımlı, denenmiş, farklı, pastırma ve pırasa dolgulu nefis mayalı poğaçalar.

Yaklaşık 24 - 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastırmalı Pırasalı Poğaça

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı

İç malzeme:

50 g pastırma
3 adet küçük boy pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 - 2 tatlı kaşığı çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ, margarin, ılık süt ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Pastırmayı küp şeklinde doğrayın. Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın. Kısık ateşte sıvı yağ ile 4-5 dakika hafif kavurun. Üzerine pastırma, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 9 cm çapındaki kalıpla kesin. Kestiğiniz hamurların üzerine iç malzemeden koyup poğaça şeklinde katlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.