Flag

Patates Dolgulu Kurabiye

Yaklaşık 30 adet
Orta
80 dk.
Farklı iç malzemelerle de hazırlayabileceğiniz temel bir tuzlu kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
2 - 3 adetpatates
0,5 demetince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtuz
Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
1 su bardağıyoğurt
1 su bardağısıvı yağ
1 tatlı kaşığıtuz
1yumurta akı
Üzeri için
1yumurta sarısı
çörek otu

Ürünü incele

1

İç malzemenin hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Maydanoz, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - Patates-Dolgulu-Kurabiye-Asama.JPG

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırın ve derin bir kaba eleyin. Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edip iyice yağurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve hazırladığınız iç malzemeden koyarak top şeklinde kapatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.