Flag

Patatesli Kıymalı Bazlama

6 adet
Orta
30 dk.
Kıyma ve patates dolgulu nefis bazlama tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık süt
Dolgu
4 - 5 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetince doğranmış kuru soğan
250 gkıyma
1 çay kaşığıkarabiber
0,5 - 1 tatlı kaşığıtuz
1 adetrendelenmiş patates
Sürmek için
50 goda sıcaklığında tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve mayayı bir kaba alın ve iyice karıştırın. Üzerine tuz, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sıvı yağ ve soğanları bir tavaya alın. Hafif pembeleşinceye kadar orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kıymayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun. Karabiber, tuz ve rendelenmiş patatesi ilave edip karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 6 eşit parçaya bölün. Her birini merdane yardımı ile yaklaşık 20-25 cm çapında açın. Üzerlerine tereyağı sürüp kıymalı karışımı yayın. Rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin. Şekil verdiğiniz hamurları merdane ile yaklaşık 12 cm çapında açın. 


Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Açtığınız hamurları arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.