Flag

Patatesli Peynirli Rulo Çörek

Yaklaşık 8 - 10 adet
Orta
150 dk.
Kızartılmış rende patates ve peynir dolgulu mayalı börek. Nefis bir hamur, süper bir lezzet! Tam ikramlık...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
1 su bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
Dolgu
2 adetpatates (orta boy)
3 - 4 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtuz
1 demetmaydanoz
3 - 4 daldereotu
1 su bardağırendelenmiş tulum peyniri
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Sürmek için
3 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısusam
1 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya ve tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın. Yumurta akı, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Tavaya sıvı yağı alın ve orta ateşte kızdırın. Kızgın yağın içine patateslerin yarısını koyup arada karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Patatesin kalanını da aynı şekilde kavurup derin bir kaba alın. Üzerine karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince olarak doğrayın. Patatesin üzerine maydanoz, dereotu, rendelenmiş tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Üç hamuru üst üste yerleştirin. Üzerine dolgu malzemesini yayın. Hamuru geniş tarafından rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 3-4 cm genişliğinde dilimleyip dik olarak fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerlerine sürün. Susam ve çörek otunu serpin ve 20 dakika daha bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.