Patatesli Tart

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tam hamaratlara göre nefis bir tarif. Hamuru maya ve zeytinyağı ile hazırlanıyor. Doldusunda krema, patates ve baharatlar var.

Yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Tart

Malzemeler:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

3 adet patates
2 yumurta
1 su bardağı krema
50 g eritilmiş margarin
0,5 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
2 çay kaşığı kekik
0,5 çay kaşığı pul biber

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Ilık su, zeytinyağı, tuz ve kekiği ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp 15-20 dakika bekletin. Yumurta, krema, eritilmiş margarin ve karabiberi bir kaba alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız patatesleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamurun 2/3'ünü kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalan hamuru uzun rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın kenarına çerçeve şeklinde döşeyin, elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.

Hazırladığınız hamurun tabanına yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi serpin, üzerine kremalı patatesi yayın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri sıralayın, kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Kekik ve pul biberi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.