Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patatesli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tam hamaratlara göre nefis bir tarif. Hamuru maya ve zeytinyağı ile hazırlanıyor. Doldusunda krema, patates ve baharatlar var.

Yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Tart

Malzemeler:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

3 adet patates
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı krema
50 g eritilmiş margarin
0,5 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
2 çay kaşığı kekik
0,5 çay kaşığı pul biber

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Ilık su, zeytinyağı, tuz ve kekiği ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alın, üzerini kapatacak kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp 15-20 dakika bekletin. Yumurta, krema, eritilmiş margarin ve karabiberi bir kaba alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız patatesleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamurun 2/3'ünü kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalan hamuru uzun rulo haline getirin. Bu ruloyu kalıbın kenarına çerçeve şeklinde döşeyin, elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.

Hazırladığınız hamurun tabanına yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi serpin, üzerine kremalı patatesi yayın. Küp şeklinde doğranmış beyaz peynirleri sıralayın, kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Kekik ve pul biberi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.