Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Patlıcanlı Pideler

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Lezzetli patlıcanlı üst malzemesi ile hazırlanan nefis pideler.

5 adet

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patlıcanlı Pideler

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt

İç malzeme:

2 adet patlıcan (küçük küpler şeklinde doğranmış) (küçük küpler şeklinde doğranmış)
4 adet domates (rendelenmiş) (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet küp şeklinde doğranmış yeşilbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40-50 dakika bekletin.

2

İç malzeme hazırlığı

Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletip iyice süzün. Domates rendesini sıvı yağ ile 2-3 dakika pişirin. Biber, patlıcan, tuz ve kekiği ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açın ve tepsiye sıralayın. Hazırladığınız patlıcanlı karışımı açılan hamurların üzerine yayın. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Patlıcanlı Pideler

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın