Patlıcanları soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. 200°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp kısa bir süre soğutun.
Kurutulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp domateslerle karıştırın.
Yumurta ve tuzu derin bir kaseye alın ve çatal yardımı ile çırpın. Ayrı bir kaba galeta ununu alın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun. Hamuru tepsiye yayın.
Ambalajdan çıkan sos karışımını derin bir kaseye alın, 1 çay bardağı suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın. Sosunu hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin 2 su bardağını sosun üzerine yayın. Patlıcanları önce yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak üzerine sıralayın. Aralara sarmısaklı kuru domatesleri yayın. Fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce pizzanın üzerine kalan yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini ve tane karabiberleri serpin. Pişirmeye devam edin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Hazırlama:120 dk.OrtaYaklaşık 12 dilim