Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Patlıcanlı Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Patlıcan pizzaya farklı bir lezzet kattı.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patlıcanlı Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

4 - 5 adet patlıcan
10 adet kurutulmuş domates
1 diş sarımsak
1 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı galeta unu
2 ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Süslemek için:

1 yemek kaşığı tane karabiber
½ demet maydanoz (kıyılmış) (kıyılmış)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Üst malzemenin hazırlanışı

Patlıcanları soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. 200°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp kısa bir süre soğutun.

Kurutulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp domateslerle karıştırın.

Yumurta ve tuzu derin bir kaseye alın ve çatal yardımı ile çırpın. Ayrı bir kaba galeta ununu alın.

1

Hamur ve sosun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 190 °C

Alt-üst pişirme: 200 °C

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun. Hamuru tepsiye yayın.

2

Ambalajdan çıkan sos karışımını derin bir kaseye alın, 1 çay bardağı suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın. Sosunu hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin 2 su bardağını sosun üzerine yayın. Patlıcanları önce yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak üzerine sıralayın. Aralara sarmısaklı kuru domatesleri yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarmadan 5 dakika önce pizzanın üzerine kalan yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini ve tane karabiberleri serpin. Pişirmeye devam edin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanozları serpin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Patlıcanlı Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0g 0.01g
Yumurta akı 0g 0.01g