Flag

Pekmezli Kazandibi Parfe

Yaklaşık 12 dilim
Orta
480 dk.
Pekmez ilave ederek hazırlanan kazandibi ceviz ve kuru üzüm ile servis ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Üzeri için
1 paketyulaflı bisküvi
0,5 çay bardağısüt
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Kazandibili karışım
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
2 - 2,5 yemek kaşığıüzüm pekmezi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Üzerinin hazırlanışı

Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Derin bir kaba alın, sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Ceviz ve üzümü ekleyin ve tekrar karıştırın. Kalıbın içini streç film ile kaplayın.

2

Karışımın hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Kazandibinin yarısını ayrı bir kaba alın, pekmezi ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız kalıbın ortasına beyaz kazandibinden 3 yemek kaşığı koyun. Üzerine pekmezli kazandibinden 2 yemek kaşığı koyun ve kaşık ile yaymadan bu sıralamada bitinceye kadar devam edin. Tatlının kenarlara yayılması için kalıbı birkaç kez tezgaha hafifçe vurun. Üzerine hazırladığınız bisküvili karışımı yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip streç film ile üzerini kapatın ve dondurucuda 7-8 saat bekletin.

3

Servis

Dondurucudan alın, 10-15 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.